Συνταγές
με μέλι
Λουκουμάδες με μέλι

Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,2 κούπες χλιαρό νερό,1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,1 πρέζα αλάτι,Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου). Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγεί λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε ένα-ένα τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Υλικά Συνταγής
- 500 γραμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
- 500 γραμ. γιαούρτι 2%
- 125 γραμ. μέλι θυμαρίσι
Εκτέλεση
Για το παγωτό πεπόνι, παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.
Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν' αφρατέψει.
Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.
Πηγή: argiro.gr
Μούς μελιού

Υλικά
500 ml γάλα ,150 γρ. μέλι ,4 κρόκοι αβγών ,25 γρ. ζελατίνη ,500 γρ. σαντιγί.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τους κρόκους και τους ζεματίζουμε ρίχνοντας με κουτάλα λίγο -λίγο το μείγμα γάλακτος -μελιού. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε λίγο βραστό νερό. Τραβάμε από τη φωτιά το σκεύος, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σουρώνουμε από λεπτή σίτα και βάζουμε στο ψυγείο γύρω στη μία ώρα. Προσεκτικά, ανακατεύουμε με τη σαντιγί. Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 5 ώρες, πριν σερβίρουμε.
Παγωτό σεμιφρέντο με μέλι

Υλικά:
3 αυγά,150 γραμμ. ανθόμελο,1 λίτρο κρέμα γάλακτος,1 κ.γ. ανθόνερο.
Εκτέλεση:
Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζετε τους κρόκους και το μέλι σε μεταλλικό μπολ και αυτό με τη σειρά του πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Μαγειρεύετε για 8΄-10΄ ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε τα παραπάνω να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε άλλο μπολ και, μόλις κρυώσει, ρίχνετε το ανθόνερο και με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάτε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει αφράτο.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια και την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνουν σαντιγί. Αναμειγνύετε την κρέμα και τη σαντιγί και μοιράζετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Τα σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζετε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.
Για να ξεφορμάρετε το παγωτό εύκολα, βουτάτε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα γυρίζετε ανάποδα και σερβίρετε σε ένα πιάτο.
Tip: Το σεμιφρέντο με μέλι ταιριάζει ιδανικά με τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Προσθέστε τα είτε στο τέλος είτε στο μείγμα της κρέμας.
Συνταγή: www.elle.gr
Κουλουράκια με μέλι και σουσάμι

Υλικά:
200 γρ. βούτυρο, 100 γρ. άχνη ζάχαρη, 4 κ.σ. μέλι, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. κορν φλάουρ, ½ κούπα λευκό σουσάμι.
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το μέλι, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τέλος, το κορν φλάουρ. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα χέρια σας. Αλλιώς, αν δεν ξεκολλά εύκολα από τα χέρια σας, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι.
Σκεπάζετε τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο για 30', να ξεκουραστεί η ζύμη. Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και δουλεύετε λίγο ακόμη τη ζύμη. Την πλάθετε δίνοντας στα κουλούρια ό,τι σχήμα θέλετε. Από το κλασικό στρογγυλό, μέχρι αστεράκια και καρδούλες, με τη βοήθεια κουπ πατ. Αραδιάζετε τα κουλουράκια πάνω στη λαμαρίνα, την οποία έχετε προηγουμένως σκεπάσει με λαδόχαρτο ή απευθείας σε ένα ρηχό ταψί. Πασπαλίζετε τα κουλουράκια με όσο σουσάμι θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
Πηγή Pastrychef.gr
Μελόπιτα

Υλικά:
1.200 γρ. τυρί μυζήθρα ή ρικότα, ½ κούπα ζάχαρη, 2 κούπες μέλι, 10 αυγά, το ξύσμα δύο λεμονιών, 4 κ.γλ. κανέλα, ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Για το γαρνίρισμα: μέλι και κανέλα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζετε τη μυζήθρα ή τη ρικότα, προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι κι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε διαδοχικά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα, ανακατεύοντας ζωηρά ενδιάμεσα. Τέλος, ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι, το οποίο έχετε προηγουμένως καλά κοσκινίσει. Αναδεύετε απαλά.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με διάμετρο 20εκ. Αδειάζετε μέσα το μείγμα της μελόπιτας, φροντίζοντας να πάει παντού, ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου. Όταν αρχίσει να κρυώνει η μελόπιτα, τη γαρνίρετε με όσο μέλι και κανέλα θέλετε. Η μελόπιτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.Πηγή Pastrychef.gr
Σπιτικό παστέλι

Υλικά:
500γρ ανθόμελο, 500γρ σουσάμι, 1 φλούδα από λεμόνι ή και 1 από πορτοκάλι, 1 κούπα ανθόνερο ή λίγο καλαμποκέλαιο.
Εκτέλεση:
Καβουρδίζετε λίγο το σουσάμι, είτε σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας, είτε σε ένα ταψί στον φούρνο παρακολουθώντας το. Βάζετε το μέλι σε κατσαρόλα να βράσει για 10 λεπτά και το ξαφρίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει. Προσθέτετε το σουσάμι και ανακατεύετε το παχύρευστο μίγμα. Ελέγχετε αν είναι έτοιμο το μίγμα ως εξής:
-Ρίχνετε μια κουταλιά σε ένα μπολάκι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ μαλακή συνεχίζετε το βράσιμο.
-Ρίχνετε 1/2 κουταλιά σε ένα πιάτο. Αν μόλις κρυώσει (το βάζετε στο ψυγείο ή φυσάτε για να μην περιμένετε) ξεκολλήσει εύκολα, είναι έτοιμο. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιμένετε λίγο να «ανεβούν» οι φυσαλίδες πάνω.
Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα και περιχύνετε με το ανθόνερο. Αντί για ανθόνερο μπορείτε να αλείψετε με καλαμποκέλαιο τη λαδόκολλα. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με ελαφρά καβουρδισμένο σουσάμι. Αφαιρείτε τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και αδειάζετε το μίγμα στο ταψί. Με βρεγμένα χέρια το χτυπάτε με την παλάμη για να μην μείνουν κενά και το απλώνετε (με ένα μικρό λαδωμένο πλάστη) έτσι ώστε να έχει πάχος 1 εκατοστό περίπου. Αφού κρυώσει λίγο (μετά από 10-15 λεπτά) χαράζετε με ένα λαδωμένο μαχαίρι σε λωρίδες ή ρόμβους (σαν μπακλαβά) ή τετράγωνα. Το αφήνετε να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου. Έπειτα χωρίζετε τα κομμάτια καλά μεταξύ τους και τα διατηρείτε σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) σε αεροστεγές δοχείο για πολύ καιρό. Για να μην κολλάνε μεταξύ τους μπορείτε να βάζετε ενδιάμεσα κομμάτια λαδόκολλας.
Επιπλέον, αν θέλετε το παστέλι να είναι πιο μαλακό προσθέστε περισσότερο μέλι. Βράζοντας το μέλι περισσότερο, το παστέλι γίνεται πιο σκληρό. Για πιο μαλακό αποτέλεσμα βράστε λιγότερο. Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές ζάχαρη όταν αρχίσει το βράσιμο, καθώς η ζάχαρη σφίγγει το παστέλι.
Πηγή Συνταγές της Παρέας
Τσουρέκι με μέλι και μήλο

Υλικά για τη ζύμη:
½ κούπα χλιαρό νερό, 1/3 κούπας ηλιέλαιο, 85 γρ. μέλι, 2 μεγάλα αυγά, 490 γρ. αλεύρι, 1 ½ κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. ξερή μαγιά
Υλικά για τη γέμιση:
2 μετρίου προς μεγάλου μεγέθους μήλα, ½ κ.γ. τριμμένη κανέλα, 1/3 κ.γ. τριμμένο ξερό τζίντζερ, 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο, 50 γρ. ζάχαρη, 1 μικρό αυγό, χτυπημένο για την επάλειψη
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά και το αλάτι και προσθέτετε το λάδι, το μέλι, το νερό και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα. Ζυμώνετε την ζύμη στο μίξερ ή στο χέρι για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρετε μια μαλακή, απαλή ζύμη. Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για 2 ώρες περίπου. Εν τω μεταξύ, πλένετε τα μήλα, τα κόβετε σε κομμάτια και πετάτε τους σπόρους. Κόβετε σε κύβους 1 - 1,5 εκ. περίπου. Τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, 22 εκ. περίπου διάμετρο.
Πατάτε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την ανοίγετε - σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια - σε φύλλο, 40 Χ 50 εκ. περίπου. Απλώνετε κατά μήκος της μακριάς πλευράς τα μισά μήλα, να πιάσουν το 1/3 περίπου της επιφάνειας. Διπλώνετε τη ζύμη ως τη μέση, με τρόπο, ώστε να σκεπάσει τα μήλα. Απλώνετε τα υπόλοιπα μήλα στην υπόλοιπη ζύμη και διπλώνετε, ώστε να τα κλείσετε κι αυτά. Πατάτε καλά τις άκρες να κλείσουν.
Με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τη ζύμη σε 16 φέτες, τις οποίες βάζετε με την κομμένη επιφάνεια στο ταψί (μην ανησυχείτε αν η γέμιση βγει από την ζύμη). Σκεπάζετε και αφήνετε για άλλη μια ώρα περίπου να φουσκώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Χτυπάτε το αυγό με μια κουταλιά νερό και αλείφετε το τσουρέκι. Το ψήνετε στο φούρνο για 55 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε 3 - 4 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του. Βγάζετε από το ταψάκι και αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει.
Πηγή Radicio.com
Γλυκιά κολοκυθόπιτα με μέλι

Υλικά:
2 1/2 κιλά γλυκιά κολοκύθα, 3/4 του φλ. βούτυρο ή λάδι, ¾ του φλ. μέλι. 2 κ.σ. κοπανισμένο παξιμάδι. 1/2-1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κ.γλ. κανέλα
160 γρ. καρυδόψιχα, λίγη μαύρη σταφίδα (προαιρετικά), 320 γρ. φύλλο
160 γρ. αμυγδαλόψιχα.
Για το σιρόπι:
1 κούπα μέλι, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό.
Εκτέλεση:
Κόβετε την κολοκύθα και τη βράζετε σε ελάχιστο νερό. Βάζετε τα κομμάτια της σε τουλπάνι για να στραγγίσει τελείως από το νερό της. Ρίχνετε σε κατσαρόλα τον πολτό της κολοκύθας, το βούτυρο ή το λάδι και το μέλι. Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το παξιμάδι, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την καρυδόψιχα και λίγες σταφίδες (προαιρετικά).
Στρώνετε σε μέτριο ταψί τα μισά φύλλα ως εξής: Αλείφετε το ταψί με λιωμένο βούτυρο ή λάδι και στρώνετε δύο φύλλα. Αλείφετε το δεύτερο φύλλο με λίγο λάδι ή βούτυρο και το πασπαλίζετε με λίγη αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη. Στρώνετε άλλα δύο φύλλα και λαδώνετε, πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα. Επαναλαμβάνετε έως ότου στρωθούν τα μισά φύλλα. Κατόπιν απλώνετε επάνω το μείγμα της κολοκύθας και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ενώ αλείφετε κάθε δεύτερο φύλλο και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα, όπως κάνατε στην αρχή.
Χαράζετε την πίτα «μπακλαβαδωτά» και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 30'-40'.
Για το σιρόπι: Βράζετε για 5' το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνετε το σιρόπι στην πίτα όταν αυτή μισοκρυώσει. Τη σερβίρετε κρύα.
Συνταγή: www.pastrychef.gr
Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

Υλικά:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια, 1 μπουκαλάκι σόγια σος, μισό ποτήρι χυμό από λεμόνι, μισό ποτήρι μέλι, 4-5 πατάτες κομμένες σε κυβάκια, λίγο λάδι, αρκετό σουσάμι
Εκτέλεση (Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ):
Φτιάχνετε το μείγμα που θα μαρινάρετε το κοτόπουλο για αρκετές ώρες ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη σόγια σος. Ανακατεύετε το μέλι και το λεμόνι (τα οποία πρέπει να είναι σε ακριβώς ίσες ποσότητες δηλαδή από μισό ποτήρι το καθένα) και τα προσθέτετε και αυτά στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά το μείγμα από σόγια, μέλι και λεμόνι και βυθίζετε σε αυτό τα κομματάκια του κοτόπουλου. Ανακατεύετε να πάνε παντού τα υγρά και να καλυφθεί με αυτά το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα μας και την βάζετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Εκτέλεση (Την επόμενη μέρα):
Όταν έρθει η ώρα να ψήσετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε ταψί και στο ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα βυθίζετε για 5 λεπτά τα κυβάκια από τις πατάτες (δεν πετάτε το ζουμί, θα χρειαστεί στο ψήσιμο). Στη συνέχεια ρίχνετε και τις πατάτες στο ταψί, προσθέτετε λίγο λάδι, λίγο από το μείγμα του μελιού και αρκετό σουσάμι. Ψήνετε το φαγητό όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτοπουλάκι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, όταν πίνει τα υγρά του το φαγητό, προσθέτετε από το μείγμα του μελιού - λεμονιού - σόγια σος. Ίσως χρειαστεί να το προσθέσετε όλο. Σε καμία περίπτωση δεν ρίχνετε αλάτι, πιπέρι ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό.
Πηγή GreekCook.gr
Κέικ με καφέ, μπαχαρικά και μέλι

Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι , 2 κ.σ. κοφτές στιγμιαίο καφέ , 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. σόδα , ½ κ.σ. κανέλα , ½ κ.γ τζίντζερ , ½ κ.γ μοσχοκάρυδο , ½ φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. μέλι , 2 αβγά , ¼ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη , 2 -3 κ.σ. νερό
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα κομμένα στη μέση (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τον καφέ, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με το σπορέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι. Μεταφέρουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Τινάζουμε για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι. Βάζουμε στον πάτο τα αμύγδαλα σε ωραίο σχέδιο (αν χρησιμοποιήσουμε) και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Ψήνουμε 50 λεπτά -1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Κρεμ μπριλέ (crème brulée) με σοκολάτα και μέλι

Υλικά
350 ml γάλα εβαπορέ , 220 ml φρέσκο γάλα , 2 αβγά , 1 κ.σ. κακάο πικρό
½ φλ. τσ. μέλι , 2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού , 1 δόση βανιλίνη , 3 -4 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα εβαπορέ, το φρέσκο γάλα και το κακάο μέχρι να διαλυθεί το κακάο καλά. Προσθέτουμε το μέλι, τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα φορμάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με νερό, που να φθάνει μέχρι τη μέση τους. Ψήνουμε για 1 ώρα (αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο πρέπει να βγει καθαρό). Βγάζουμε από τα φούρνο τις κρέμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες. Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της κάθε φόρμας με ζάχαρη σε πάχος 2 χιλιοστά. Βάζουμε κάτω από το γκριλ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα (ή χρησιμοποιούμε το φλόγιστρο).
Τσιζκέικ με καρύδια & γέμιση από τυρί & μέλι

Υλικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive , 100 γρ. καρύδια, 200 μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα , 250. μαλακό κατσικίσιο τυρί , 4 κ.σ χοντροτριμμένα καρύδια
100 γρ. κρέμα γάλακτος , ¾ φλ. μέλι + ¾ φλ. μέλι, 1 κ.σ. τριμμένη κανέλλα
Εκτέλεση